Timi és Dina🐶

Szerző: Ocztos Panka Közzétéve:

Timi több dologgal keresett meg, egyrészt azzal, hogy Dina nem stabilan behívható, másrészt iszonyúan húzza a pórázt, harmadrészt pedig szeretett volna olyan feladatokat, trükköket tanulni, amik agyilag is lefárasztják Dinát, mert vizsla lévén iszonyú nagy az energiája.

Mindig a személyiséget kell vizsgálni, és azt, hogy milyen alapösztönök erősek az adott kutyában, mert ez egy fajtán belül is nagyon széles skálán mozoghat. Itt azért fontos kiemelni, mert 99%-ban olyan vizslákkal találkoztam, akiknek iszonyatosan kiemelkedő volt az energiaszintje, és nagyon nehezen lehetett őket fárasztani.

A pórázhúzásra azt a megoldást javasoltam, hogy használjon halti hámot, mivel Dina iszonyatosan nagy, és nehéz megtartani. Megbeszéltük Timivel, hogy a póráz húzása erősen összefügg azzal, hogy Dina mennyire van lefárasztva, és amíg egy ekkora kutya nincsen rendesen lefárasztva addig húzni fogja a pórázt, bármilyen trükkel is próbálkozunk.

Elkezdtünk irdatlan mennyiségű trükköt megtanítani Dinának, nálam ez nagyon ritkán van, mert általában problémákat oldunk meg, de itt a fárasztás miatt muszáj volt, természetesen ehhez hozzájött az is, hogy olyan dolgokat is elkezdtünk célirányosan gyakorolni, amik a behívást erősítik, vagy a séta közbeni figyelmet. Nagyon sok energiát fektettünk az olyan trükkök tanításába, amik hosszútávon fejlesztik a koncentrációját és nagyban növeli a koncentráció időtartamát, hogy az akár percekig is lefoglalja.

Timi rengeteget gyakorolt kutyájával, ez hétről hétre látszódott is, nagyon szépen haladt Dina és egyre ügyesebb volt, egyre jobban figyelt, és az is nagyban hozzájárult a történet sikeréhez, hogy Timi rengeteget vitte sétálni, kirándulni olyan helyekre, ahol el tudta engedni. Nagyon közreműködő és nagyon jó vizsla gazdi volt.🐶❤️ Dina egyre jobban figyelt, egyre stabilabban behívhatóvá vált, és a séták is nagyban javultak. Timivel és Dinával kb. mindig a Margitszigeten találkoztunk, egy idő után Dina összekötötte a helyszínt velem és iszonyú boldog volt, mert pontosan tudta, hogy egyrészt el lesz engedve, illetve hogy nagyon sok sajtot fog kapni. 😀


Ocztos Panka

Házhozmenős kutyakiképzéssel foglalkozom Budapesten. A kutyát gazdijával együtt saját környezetében tanítjuk. Többféle módszert alkalmazva, büntetés nélkül, a kívánságaitokat, egyéni igényeiteket szem előtt tartva, személyreszabva történnek a foglalkozások. Nagyon sok jutalomfalat fogy! Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok. Ha kérdéseid lennének bármilyen, kutyaneveléssel kapcsolatos témában, keress bizalommal emailben, Facebook-oldalamon, igyekszem válaszolni minél hamarabb!