Vélemények

Fotó: Margitay Klára

Mari és /kutyája Gyóci/ – Online óra

Szia! Lassan egy hónapja már, hogy utoljára beszéltünk, és nem tudom Neked eléggé megköszönni! Gyóci azelőtt is szeretett sétálni, de amióta bevezettük a jutis rendszert, azóta csak azt látom rajta, hogy boldog és felszabadult, semmi stressz, semmi veszekedés. Ma este pedig megtörtént a csoda is: megláttunk egy másik kutyát, Gyóci rámorgott, de behívtam, odajött, és onnantól kezdve csak rám figyelt, amíg el nem ment a másik. Nem hittem volna, hogy ezt megérjük – szóval nagyon köszönjük mind a ketten!

Fruzsi és /kutyája Zokni/

Akartam már írni, hogy kedden este hazafele szembejött a szemközti járdán egy elég frusztrált kiskutya, már méterekkel előttünk rángatta a pórázt és ugatott hangosan. Választottam a technikáink közül, leültettem a Zoknit és vártam, hogy tovább menjenek. Zokni rendületlenül ülve maradt és végig a kezemet és engem figyelt. Néha ránézett a másik kutyára is, de meg se moccant.
A néni amikor velünk egy vonalba ért megállt és átkiabált az utca túloldaláról:
– Micsoda jól nevelt kutya! Irigykedem!
Ez mondjuk félévvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna. Köszi a segítséget. Szerintem szépen haladunk.

Berni és /kutyája Luna/

„És még annyi, hogy az különösen nagyon jó, hogy ezeken az órákon nincsenek ilyen kötelezően elvárt dolgok, hogy nem kell azon feszülnöm, hogy hogy tartom a pórázt, hova ül épp a kutya, nem fekszik most le stb. Szerintem mi ezért fejlődünk, mert ezen pluszban nem kell görcsölnünk! 🙏🏻

„Szia Panka! Csak szeretném elújságolni, hogy milyen ügyes mostanában Luni! Magabiztosabban, kicsit még sietősen, de nem behúzott farokkal lavírozik a Hegyalja úton. Tovább szoktunk menni a buszmegállóig és ott fordulunk be az utcába, többet figyel rám és már kontrollálja is magát. Tudom, hogy ezt te már eddig is láttad, végre nekem is sikerült! Elfogadtam őt olyannak amilyen, elengedtem minden elvárásomat vele szemben és így végre létre tudott jönni ez a szabad, nyugodt, elvárások nélküli, boldog és kiegyensúlyozott kapcsolat, ami mindkettőnknek iszonyat sokat ad! Szóval kis lépés az emberiségnek, de óriási lépés nekünk! Nagyon köszönünk mindent! Hamarosan találkozunk!”

Lilla és /kutyája Livi/

„Az első közös sétánk alkalmával nagyon izgultam, mivel tudtam hogy ki fog derülni mit csinálunk “rosszul”. Viszont nagyon hamar beigazolódott, hogy jó kezekben leszünk. Livi sokszor bizonytalan és fél, de Panka módszerével gyorsan oldódni kezdett. A “wow” élmény az volt amikor Panka megfogalmazta: Livi szépen megcsinál mindent , de nagyon rossz a motivációja. A virsli már sokkal jobb eszköznek bizonyult mint a szigor, és abból is minél többet alkalmazzuk a tanultakat annál kevesebb fogy 🙂
Sok praktikus tanácsot kaptunk arra vonatkozóan is hogy hétköznapi helyzetekben, otthoni környezetben hogyan tudom erősíteni a kettőnk közötti bizalmi kapcsolatot, ami pedig mindennek az alapja.”

Klaudia és /kutyája Guszti/

„Pankával a munkánk mindig nagyon jó hangulatú volt és különleges személyisége segített belazulni, hogyan is neveljem sok-sok jutifalival Gusztit. Először nagyon rá voltam görcsölve, hogy ha jött egy kutya és lehet jobban féltem mint Guszti, hogy hogyan fog reagálni. Panka mindent megmutatott gyakorlatban és utána átadta a gyakorlás lehetőségét, hiszen az ő módszere az, hogy akkor is tudjam ezeket csinálni amikor nincs velem. Sok praktikus tanácsot adott azzal kapcsolatban is, hogy mivel etessem Gusztit, hisz volt rajta némi felesleg mikor elkezdtük a tréninget. 3. alkalom után azt mondtam, hogy hol van az én régi Gusztim hisz rá sem lehetett ismerni: élvezte a sétát, szót fogadott és már csak egy-két kutyát morgott meg, holott előtte szét akarta őket tépni. Szimpatikus volt Pankában, hogy jutalmazással és kedvességgel tanít, nem agresszióval és minden sprincekelős trükkel. Utóbbit sajnos láttam egy gazdinál élőben, rémes volt:( Szóval köszönöm Neked Panka, hogy sokkal szorosabb lett Gusztival a kapcsolatunk, boldog, vidám, fitt kutyát varázsoltál belőle;)”

Brigi és /kutyája Őzi/

„Nem gondoltam hogy eljutunk idáig, de Panka biztos volt benne.”

Marcsi és /kutyája Maci/

„Köszönöm Panka! Örülök, hogy vagy!❤️

Dorina és /kutyája Drax/ 

„Már egy ideje érlelődött bennem, hogy elviszem Draxet trénerhez, mert azt figyeltem meg, hogy amióta megharapta egy másik kutya, mintha bizalmatlanabb lenne más kutyákkal, az addig nyitott, barátkozó kiskutyám. Ahogy telt az idő, már nem tudtunk úgy elhaladni egy kutya mellett, sem mérettől, sem nemtől vagy fajtától függetlenül, hogy ne ugatná meg a másikat. Egyik nap pedig az interneten szörfölve és cikkeket olvasva a kutyák viselkedéséről belefutottam Panka cikkeibe, amik a félelmi agresszióról szóltak. Úgy éreztem, igen, ez a mi problémánk, erre keresek megoldást (akkor még nem tudtam, hogy ilyenről szó sincs), ezért egyből rá is írtam Pankára, leírtam mi a baj, mire keresek megoldást. Nagyon hamar válaszolt és össze is hoztuk a találkozót. Sétáltunk a Városligetben és közben figyelte Drax reakcióit. Egyből ki is derült, hogy az ugatás nála nem félelemből, főleg nem agresszióból fakad, hanem izgatott, játszana. Azt hiszem ebben az én fejemben kellett változás és ebben Panka segített és megerősített, hogy nyugodtan engedjem oda más kutyához, mert nem akarják bántani. (hatalmas trauma volt ez az eset bennem). Mindösszesen 3 alkalommal találkoztunk Pankával, ami alatt egyéb trükköket segített elsajátítani, illetve más szemszögből rávilágítani, hogy mit, hogy csinálják. (póráz húzás, labda elvétel, illetve a hangos kisgyerekek közelében, hogy kössem le a figyelmét). Nagyon örülök, hogy rátaláltam Pankára, egy végtelen kedves és türelmes ember, amit külön kiemelték, hogy ő nem büntetéssel tanít. Drax-el minden alkalmat nagyon élveztünk és sokat fejlődünk MINDKETTEN!”

Timi és /kutyája Dina/ 

„Nagyon jó kezekben voltunk.”
„Képzeld, tegnap “nosztalgiából” kisétáltunk a Margitszigetre és Dina végig nagyon jól viselkedett. Volt kint néhány kutya, de egyikhez sem rohant oda, végig rám figyelt. Szóval vigyázunk, hogy ne vesszen kárba a sok közös munka”

Zsófi, Zoli és /kutyájuk Moha/ 

„Gyors és hatékony oktatáson vettünk részt Mohával! Már a 3. alkalom után érezhető volt a változás! Nagyon boldog vagyok, hogy végre kutyapajtikra lelhet Moha! Hálás köszönet Pankának!”

Fanni és /kutyája Zoé/ 

„Nagyon köszönjük a rengeteg segítséget 😊 Soha nem sétáltam ilyen nyugodtan Zoéval, mint mostanában! Hálás vagyok 😊” 

Janka és /kutyája Macki/ 

„Csupa szívvel ajánlom Pankát minden gazdinak, akiben kérdés merül fel a kutyájával kapcsolatban 😊” 

Lilla és /kutyája Dexter/ 

„Most már kb. minden nap járunk a szigetre, és bárhonnan bármikor visszajön, még akkor is ha játszik. Meg bármikor, ha elmegyünk valahova erdőbe sétálni akkor is😊 Úgyhogy tényleg nagyon köszönjük!!😊”