3 tipp kutyajáték vásárláshoz

Szerző: Ocztos Panka Közzétéve:

kutyajáték

Egyáltalán nem mindegy, hogy mivel játszik a kedvenced!

Tapasztalataim szerint a gazdik elég nehezen találják meg a kedvencük ideális játékát, de ha egyszer megvan, akkor amellett évekig kitartanak, így újra megveszik, ha az tönkre megy vagy elhagyják. Na de milyen dolgokra érdemes odafigyelnünk egy kutyajáték megvásárlásakor?

Tartós kutyajáték!

Lehetőleg tovább bírja, mint 5 perc. Ez nehezebb kitétel, mint ahogy elsőre gondolnád. Olyan műanyag, vagy akár másmilyen anyagú játékot kell keresned, ami bírja, ha tartósabban rágcsálják. Ki szoktam hangsúlyozni, hogy nehéz olyat találni, amit a kutya órákig tud rágcsálni anélkül, hogy tönkremenne, de ha hosszasan lehet vele labdázni naponta, a kedvenced pedig csak addig rágcsálja, amíg visszahozza, miután eldobtad neki, akkor az már siker.

Megfelelő méret

Ha túl kicsi, az veszélyes, mert le tudja nyelni, az viszont fontos, hogy viszonylag kényelmesen a szájába tudja venni, ezért túl nagy se legyen. Nem csak a labdáknál, de a kötél-szerű játékoknál is fontos arra figyelni, hogy azt a kutyus ne tudja lenyelni, mert könnyen fulladáshoz vezethet, hogy az egyik vége már félig a torkában van, a másik pedig még kilóg a szájából.

Könnyen tisztítható kutyajáték

A játékot mindenképpen tisztítani kell, akkor is ha bent, és akkor is ha kint használjátok! A műanyag játékok előnye, hogy csak berakod a víz alá, kicsit átdörzsölöd, és már kész is. A textil, vászon már nehezebb ügy, azt ugyanis mosni kell, mert sokkal jobban magába szívja a koszt.

Az én véleményem, hogy ne hagyjatok kutyát játékkal felügyelet nélkül otthon. Több olyan történetbe futottam már bele, hogy mire hazaért a gazdi, a játék eltűnt. Azt gondolta, hogy biztos begurult az ágy alá, majd órákkal később, amikor a kutya rosszul lett, akkor derült ki az állatorvosnál, hogy szétszedte a játékot, egyes darabjait pedig le is nyelte. Sajnos ezek komoly komplikációkhoz vezethetnek az emésztő rendszerben. Ha mindenképpen szeretnénk, hogy a kutyánk rágcsáljon valamit, amíg nem vagyunk otthon, vegyünk ehető rágócsontot, vagy más hasonló fogyasztásra alkalmas jutalomfalatot neki.

Ha érdekelnek a további szakmai cikkeim a weboldalon, itt tudod őket elolvasni.


Ocztos Panka

Házhozmenős kutyakiképzéssel foglalkozom Budapesten. A kutyát gazdijával együtt saját környezetében tanítjuk. Többféle módszert alkalmazva, büntetés nélkül, a kívánságaitokat, egyéni igényeiteket szem előtt tartva, személyreszabva történnek a foglalkozások. Nagyon sok jutalomfalat fogy! Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok. Ha kérdéseid lennének bármilyen, kutyaneveléssel kapcsolatos témában, keress bizalommal emailben, Facebook-oldalamon, igyekszem válaszolni minél hamarabb!