Engedelmesség helyett együttműködés

Szerző: Ocztos Panka Közzétéve:

Sok helyen már a kurzus is így van meghirdetve: „alap engedelmesség”. Célom viszont az, hogy ne engedelmes kutyákat neveljek, hanem egy olyan kapcsolatot építsek, amiben kutya és gazdája együttműködik.

A pozitív megerősítés fontossága

A kutya alapvető célja, hogy együttműködjön az emberrel csak sok esetben a két fél közti kommunikáció elcsúszik. Szerintem a kutyakiképző feladata az, hogy megtanítsa a kutyát és gazdáját kommunikálni és nem a kutya engedelmességre nevelése.

Lutri és Én

A kutya számára megtalálni azokat a motivációs és kommunikációs eszközöket, amiket ért és amik miatt szívesen megteszi, amit mi szeretnénk nem mindig könnyű. De a félelem és erőszak hosszútávon nem jó motiváció és a kutya-gazda kapcsolat romlásához és bizalom vesztéshez vezet, mindkét fél szempontjából. Ha a kutya motivációja pozitív érzelmeken alapszik, gyorsabban és hatékonyabban tanul ráadásul hosszútávon tartósabban marad meg az információ.

Tehát, ha továbbra is foglalkoztat ez a téma és szeretnéd tudni, hogy hogyan érd el a megfelelő kutya-gazdi kapcsolatot, akkor számos tippet, tanácsot és személyes történetet láthatsz a weboldalamon megjelenő cikkek között.

Ha pedig szeretnétek még több külföldi, professzionális kutya tréningekről olvasni nagyon ajánlom Dr. Sophia Yin, állatorvos weboldalát.

Fotó: Bálint Barbara

Ocztos Panka

Házhozmenős kutyakiképzéssel foglalkozom Budapesten. A kutyát gazdijával együtt saját környezetében tanítjuk. Többféle módszert alkalmazva, büntetés nélkül, a kívánságaitokat, egyéni igényeiteket szem előtt tartva, személyreszabva történnek a foglalkozások. Nagyon sok jutalomfalat fogy! Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok. Ha kérdéseid lennének bármilyen, kutyaneveléssel kapcsolatos témában, keress bizalommal emailben, Facebook-oldalamon, igyekszem válaszolni minél hamarabb!