Utazás kutyával

Szerző: Ocztos Panka Közzétéve:

Egyesült Királyság-ból Magyarországra

Utazás háziállatainkkal sokszor kihívásnak tűnhet. Ezért fontos, hogy minden információt és trükköt előre tudjunk, hogy minél gördülékenyebben menjen majd.

Nem minden légitársaság és azon belül sem minden járat engedi fel a kutyát a kabinba. Az Egyesült Királyság-ból (UK) csak kifelé lehet repülőn kutyát hozni. Befelé komppal vagy vonattal (Eurotunnel) lehet kutyát bevinni.

Lutrival a repülőtéren

Utazáshoz fontos dokumentumok

Ha Európai Unió-s útlevele van a kutyának és rendben vannak az oltásai, akkor a repülő jegyen és az útlevélen kívül más okmányra nincs szüksége. Ha UK-ban kiállított útlevele van, szükség van egy állatorvos által kiállított „animal health certificate”-re. A kutya csak szállító dobozban lehet a kabinban. A doboz méretét és egyéb szabályokat a légitársaság szabja meg.

Hogyan vegyünk repülőjegyet kis kedvenceinknek?

Először nekem kellett jegyet venni és ezután lehetett telefonon jegyet igényelni a kutyának. Sok ügyintéző nincs tisztában a szabályokkal és téves információkat mond, ezért 3 ügyintézővel kellett beszelnünk, mire találtunk egy olyat, aki képben volt. Érdemes mindent az adott légitársaság honlapján elolvasni, amit a kutyás repülésről ír és utána telefonálni. Valószínűleg telefonon lehet csak jegyet venni a kutyának, akkor is, ha a weboldal azt írja van lehetőség rá online.

Utazásra készen!

Utazás közben a reptéri dolgozók nagyon készségesek voltak és segítettek mindenben, nagyon tetszett nekik a Lutri. Fontos, hogy a repülés előtt csak minimális reggelit kapjon a kutya és jól mozgasd le, hogy fáradt legyen. A vakvezető és segítő kutyákra más szabályok vonatkoznak!

Emellett pár éve Lutrival egy két hetes Európai Körúton vettünk részt, ha érdekel a cikk itt tudod elolvasni.


Ocztos Panka

Házhozmenős kutyakiképzéssel foglalkozom Budapesten. A kutyát gazdijával együtt saját környezetében tanítjuk. Többféle módszert alkalmazva, büntetés nélkül, a kívánságaitokat, egyéni igényeiteket szem előtt tartva, személyreszabva történnek a foglalkozások. Nagyon sok jutalomfalat fogy! Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok. Ha kérdéseid lennének bármilyen, kutyaneveléssel kapcsolatos témában, keress bizalommal emailben, Facebook-oldalamon, igyekszem válaszolni minél hamarabb!