Szolgáltatások

Alapelvek

A legfontosabb alapelvem, hogy kiképzések során nem alkalmazok büntetést. Célzott, a kutya személyiségére szabott kiképzési módszerekkel dolgozom, javaslatokat teszek, hogy szerintem mi lenne a leghatékonyabb, aztán veled együtt megbeszéljük és kitaláljuk, pontosan hogyan haladjunk. Szeretek gyorsan és hatékonyan dolgozni. Nagyon fontos, hogy te is jó érzéssel csináld a gyakorlást, a kutya mellett neked is legyen sikerélményed.

Általános tudnivalók a kiképzés menetéről

A kiképzések veled együtt történnek, közösen egyeztetett helyszínen. Hetente egy alkalmat szoktam javasolni, de a személyre szabottság és a rugalmasság jegyében kéthetente is találkozhatunk. A rendszeresség viszont nagyon fontos a kiképzés során.

Egy alkalom 45 perc, de mindig adok egy kis házi feladatot is a következő alkalomig, amit a látható eredmény érdekében szintén fontos az alkalmak közt gyakorolni a kutyával. Hogy pontosan hány foglalkozásra lesz szükség, sajnos előre nem lehet garantálni, ezt a kiképzés alatt, együtt találjuk ki. A haladás sok tényezőtől függ, de általában 1-2 hónap (kb. 6 alkalom) alatt már nagyon jó eredményeket szoktunk elérni. 

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy elég-e egy alkalomra 45 perc. Korábban hosszabbak voltak az alkalmak, de azt tapasztaltam, 45 perc után mind a kutyák, mind a gazdik elfáradnak a koncentrálásban, ezért röviditettem a foglalkozások időtartamát. 

Lemondás

A lemondási idő 48 óra – ez annyit jelent, hogy ha 48 órán belül mondod le az órát, vagy nem jelensz meg, akkor sajnos ki kell fizetned a díját. 

Fizetés

Fizetni készpénzben és átutalással is tudsz.

Amit hozz magaddal

A kiképzések legfontosabb eleme a jutalomfalat, amiből sok fogy. Kérlek, készülj olyan jutalomfalattal, amit szeret és amire odafigyel a kutya. 

Ha ezzel kapcsolatban problémáitok vannak, jelezd nyugodtan és megbeszéljük – ahogy azt is, ha a jutalomfalaton kívül szükség lehet még valamilyen kellékre a jövőben. 

Extra intézkedések a koronavírusra való tekintettel

Fontos, hogy a koronavírus-járvány miatti érvényes intézkedések az órákra is vonatkoznak, tehát amikor a maszkviselés kötelező, kint és bent is maszkot viselünk a kiképzések alatt is. Habár jelenleg nem kötelező, de ha fontos neked, hogy maszkot viseljünk, bátran jelezd nekem előre! 

Még a koronavírus járvány miatt kialakult helyzetre való tekintettel vezettem be az online videós / telefonos tanácsadást is. Az online órákra sokan jelentkeztek külföldről is, így ez a kiképzés-forma állandósult, nem csak a járványügyi korlátozások idejére szól. A problémák nagy részet online is meg tudjuk oldani, ami nem is annyira meglepő, hiszen a kiképzések jó része is beszélgetésekből áll. Sokat segít, ha az adott problémáról küldesz nekem videót.

Kinek? Milyen helyzetben? 

Az online tanácsadás sok élethelyzetben praktikus:

  • kutyatartással kapcsolatos elméleti kérdéseid vannak, szeretnéd érteni, mi miért történik
  • beszélni szeretnél valakivel, aki iránymutatást ad és segít rendszerszinten gondolkozni, hogy el tudd dönteni, mi jó és mi nem jó a kutyádnak
  • messze laksz Budapesttől és segítségre lenne szükséged, mi alapján válassz kutyaiskolát
  • szeparációs szorongással kapcsolatos problémátok van
  • kutya fogyókúrával kapcsolatos tanácsokra van szükséged
  • szobatisztasággal kapcsolatos kérdéseid vannak

vagy más okból nem tudsz kimozdulni otthonról. 

Ha még nincs kutyád…

A konzultáció akkor is nagyon fontos lehet, ha még nincs kutyád, de szeretnél: itt meg tudjuk beszélni, milyen felkészüléssel és kötelezettségekkel jár egy kutya. 

Fizetés

Fizetni átutalással tudsz.

Lemondás

A lemondási idő 48 óra – ez annyit jelent, hogy ha 48 órán belül mondod le az órát, vagy nem jelensz meg, akkor sajnos ki kell fizetned a díját. 

Az online és a személyes találkozókat egyébként kombinálni is szoktuk, már több gazdi mindkettőt igénybe vette a teljes kiképzési folyamat alatt. 

Ha további kérdésed merülne fel a kiképzések bármilyen formájával kapcsolatban, amire itt nem kaptál választ, keress bátran! 

Csoportos órák közkívánatra! 

Ez a felhívás most főleg azoknak szól, akik jártak már hozzám kiképzésre, vagy jelenleg is járnak, ismerem a kutyájukat és tudom, milyen szinten vannak a tanulásban. A csoportos órákat közkívánatra indítottam, főleg szocializációs céllal: ide olyan kutyákat várok, akiknek agresszió- vagy szocializációs problémáik vannak a kiképzés elején. Ha érdekel a dolog, alább igyekszem mindent elmondani a foglalkozásról. 

Mi a célja?

A koncepció, hogy 5-6 fős csoportos foglalkozás keretében tudjuk gyakorolni az egymáshoz szoktatást pórázon és póráz nélkül. 

A gazdik többsége nagyon kétségbe volt esve, amikor megkeresett, hogy a kutyája valaha eljut-e arra a szintre, hogy félelem és agresszió nélkül tud majd egy másik kutya közelében lenni. Így jött létre ez a foglalkozás olyan kutya-gazdi párosoknak, akik jártak már hozzám, vagy jelenleg is járnak, ismerem a kutyájukat és tudom, milyen szinten vannak a tanulásban.

Fotó: Margitay Klára

Hogyan vehetek részt?

Nagyon fontos a jó hangulat és az, hogy mindenki biztonságban érezze magát, ezért is van előzetes egyéni órához kötve a részvétel. A biztonság a legfontosabb ezekben a helyzetekben, főleg, ha félelmi agresszióról van szó.

Bármikor csatlakozhatsz, amikor úgy érzed, “rátok fér”, és annyiszor jössz, ahányszor csak szeretnél. Így az is biztosítva van, hogy mindig van új kutya – nem fenyeget az a jelenség, hogy a kutyák összeszoknak egymással, de más helyzetekben ugyanúgy megjelennek a szocializációs problémák. 

Honnan értesülhetek az órákról?

Ebben a zárt csoportban minden infót megtaláltok a következő csoportos foglalkozás időpontjáról. A helyszín jelenleg Városliget, de budai csoport is tervben van.

Ha még nem jársz hozzám kutyakiképzésre, de érdekel a csoportos óra, kérlek, írj privát üzenetet az oldalon található elérhetőségen vagy a Facebook oldalamon.