Dorina és Drax🐶

Szerző: Ocztos Panka Közzétéve:

Dorina azzal keresett meg, hogy szerinte Drax félelmi agresszív és emiatt nem szeretné más kutyák közé vinni. Sokszor messziről oda akar futni a gyerekekhez abszolút barátkozási szándékkal, de túl nagy hévvel fut feléjük és félő, hogy rájuk ugrik, felborítja őket. Egyébként Drax imád labdázni, de Dorina nem tudja elvenni tőle a labdát.🎾 Emellett rettenetesen húz a pórázon.

A Városligetben úgy találkoztunk, hogy Draxxel póráz nélkül sétáltunk, mivel hamar kiderült, hogy szépen behívható. Dorina nagyon rég óta gyakorolja vele a behívást, amit szuperül csináltak. Kicsit ráerősítettünk jutalomfalattal. Kicseréltük a jutalomfalatját baconra, ami nagyon jól bevált. Ezzel a megerősítéssel sikerült megoldanunk a gyerekekhez odarohangálást úgy, hogy amikor megláttunk egy gyereket akkor Draxnek kiadtuk a lábhoz vezényszót, amitől sokkal kontrolálltabbá vált és csak akkor engedte oda Dorina a gyerekekhez, hogyha azok már közel voltak. Így nem volt akkora lendülete Draxnek és nem teperte le őket.😄 Egyébként abban maradtunk, hogy a gyerekek ne simogassák, ha nem muszáj, ezzel is csökkentve az izgatottságát.

A labda elvételt, jutalomfalattal oldottuk meg. Felmutattuk neki a bacont, mire ő kiköpte a labdát. Így tanulta meg a laszti visszaadást. Nagy szerepe volt a jutifalat cserének, mert így sokkal jobban felgyorsult a folyamat és könnyebben lehetett kezelni Draxet a labdával. A félelmi agresszióról sokat beszélgettünk Dorinával és elmondtam neki, hogy Drax nem félelmi agresszív. Elmentünk sétálni a Városligetbe és megfigyeltem Drax habitusát és a velem való viselkedését, mint idegennel, első alkalommal, emellett más kutyákhoz való viszonyulását, kisebbekkel-nagyobbakkal. Ezzel kapcsolatban Dorina nagyon megnyugodott és sikerült tisztáznunk, hogy Draxnek van egy sajátos játékstílusa. Nagyon kajla,🤪 vicces és cuki és ez a játékstílus, az, ami ijesztőnek vagy agressziónak tűnhet, ha valaki nem ért hozzá, de ez egyáltalán nem egy agresszióból fakadó viselkedés. Dorina megkönnyebbült és innentől kezdve elkezdte rendszeresen a Ligetbe vinni Draxet és bevitte a futtatóba, ahol a kutyus másfél órán át nagyon boldogan, mindenféle konfliktus nélkül tudott létezni.🤗

A pórázhúzással kapcsolatban Dorina azt a megoldást választotta, hogy miután nagyon szépen gyakorolták a behívást és a láb mellett sétálást, Draxet elengedte. Mesélte, hogy azóta póráz nélkül sétálnak, ami nagy eredmény, mert Drax nem tágít gazdája 1 méteres körzetéből, ami nagyon szuper. Összesen szerintem 3x találkoztunk és csodálatos, hogy ennyi idő után, ilyen eredményeket el tudtunk érni. 🥰Mindenképpen kellett ehhez, hogy Dorina nagyon sokat gyakoroljon Draxxel és elfogadóan, nyitottan álljon az egész kutyakiképzéshez. Nagyon szeretem, amikor ilyen gyorsan és gördülékenyen tudunk haladni a kiképzések során, nekem is óriási sikerélmény.❤️


Ocztos Panka

Házhozmenős kutyakiképzéssel foglalkozom Budapesten. A kutyát gazdijával együtt saját környezetében tanítjuk. Többféle módszert alkalmazva, büntetés nélkül, a kívánságaitokat, egyéni igényeiteket szem előtt tartva, személyreszabva történnek a foglalkozások. Nagyon sok jutalomfalat fogy! Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok. Ha kérdéseid lennének bármilyen, kutyaneveléssel kapcsolatos témában, keress bizalommal emailben, Facebook-oldalamon, igyekszem válaszolni minél hamarabb!