Félelmi agresszív kutya kezelése – Lilla és Livi

Szerző: Ocztos Panka Közzétéve:

Lillának két kutyája van, Kifli és Livi. Mindig velük érkezett a kiképzésekre, de csak Livivel foglalkoztam. Az volt a problémája, hogy szerinte Livi agresszívan viselkedik más kutyákkal és szerette volna ezt megoldani. Lilla sejtette, hogy ez félelemből ered, de szüksége volt rám, ahhoz, hogy erről megbizonyosodjon. Egy félelmi agresszív kutya kezeléséhez mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni.

Előnyök

Már jártak kutyasuliba és Livi elég komoly kiképzést kapott, úgyhogy az „alap engedelmességi parancsokat” már nagyon szépen tudta és jól tudott Lillára figyelni. Összesen 3x jöttek el hozzám ezzel a problémával, aminek nyilván az is volt az oka, hogy Livi már ennyi dolgot megtanult előtte. Az, hogy ezeket az „alap engedelmességi parancsokat” már tudja egy kutya, nagyban megkönnyíti a munkámat, mert így ezeket csak bele kell illesztenem a saját kiképzési rendszerembe. Lillának átadtam egy rendszerszintű tudást, hogy azokat a dolgokat, amiket a kutya már tud, hogyan lehet hasznosítani a beszélt probléma esetén.

félelmi agresszív kutya

A kutya boldogsága a legfontosabb

Arról is sokat beszélgettünk, hogy Livinek hogyan tudjuk erősíteni a bizalmát Lilla felé. Ehhez meg kellett szüntetni az összes büntetéses módszert, amit eddig alkalmaztak, mert a büntetés rombolja a kutya és a gazdája közötti bizalmi kapcsolatot. Ha ez nem történik meg, akkor ezáltal a kutya félelemből tesz meg dolgokat és nem szeretetből. Számomra sohasem az volt a fő kérdés, hogy melyik módszer működik a leghatékonyabban, hanem az, hogy a kutya hogy érzi magát közben. Nagyon sok módszer működik, de nem mindegy, hogy azok milyen érzéseket váltanak ki a kutyákból és a gazdájukból. Számomra az elsődleges cél, hogy a kutya boldog legyen és csak ezután következik, hogy szót is fogadjon.

Kifli és Livi

Mindig büntetés nélkül!

Lilla azért keresett meg, mert olvasta, hogy büntetés nélkül dolgozom és úgy érezte, hogy ilyen segítségre van szüksége, mert bár az eddigi tanult módszerek is jól működtek, de nem érezte benne jól magát, ahogy Livi sem. Örömmel mesélte Lilla, hogy a Duna parton találkoztak két labradorral és semmilyen probléma nem merült fel, Livi teljesen nyugodtan kezelte a helyzetet. Nagyon megszerettem mindkét kutyát, mindketten mentettek. Nagyon tanulékonyak és Lilla is sokat foglalkozik velük. Szuper volt velük dolgozni!

Ha kíváncsi vagy a többi félelmi agresszióval kapcsolatos kutya-gazdi történetre, itt megtalálod.


Ocztos Panka

Házhozmenős kutyakiképzéssel foglalkozom Budapesten. A kutyát gazdijával együtt saját környezetében tanítjuk. Többféle módszert alkalmazva, büntetés nélkül, a kívánságaitokat, egyéni igényeiteket szem előtt tartva, személyreszabva történnek a foglalkozások. Nagyon sok jutalomfalat fogy! Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok. Ha kérdéseid lennének bármilyen, kutyaneveléssel kapcsolatos témában, keress bizalommal emailben, Facebook-oldalamon, igyekszem válaszolni minél hamarabb!