Kutyabarát parkok Prágában – Prágai út 3

Szerző: Ocztos Panka Közzétéve:

A harmadik nap indultunk haza délután. Viki hamarabb indult el, mint mi, mert ő ment tovább egy fesztiválra Pilsenbe. Maradt kettesben Lutrival még 4 óránk, a hotelból már ki kellett csekkolni.  Gondolkodtam mivel lenne jó eltölteni az időt, mindenképp olyan programot kellett találni, ahová a Lutrit is tudom vinni. Rákerestem, hogy milyen kutyabarát parkok vannak Prágában. Egészen hosszú lista jött ki és kiderült Prágában több óriási park is van. Számomra a parkok sokkal érdekesebbek külföldön, mint maga a város és minden alkalommal igyekszem minél többet meglátogatni.

kutyabarát parkok

Kellemes meglepetés

Elmentünk a Stromova Royal Park-ba. Ez a belvárosból tömegközlekedéssel kb. 25 perc alatt megközelíthető. Az út egyik felét sétálva tettük meg és még beültünk egy hangulatos helyre sörözni is, így 1 óra alatt jutottunk oda.  A park óriási, nekem nagyobbnak tűnt, mint a Városliget. Rendben volt tartva, tisztaság volt és látszott rajta, hogy gondozzák. Több kutyával is találkoztunk, szabadon lehetett őket engedni és Lutri óriásit játszott. Nagyon tetszett neki, hogy nagy terek vannak futkározni. A parkban tavak is voltak kialakítva, kis szigettel. Volt bicikli út és rengeteg tisztán tartott pad. Nagyon kulturált volt és azt éreztem egész nap jó lenne itt lenni csak úgy semmit csinálni. Szerencsére még mindig szuper jó időnk volt. 

A kocsmában, ahová beültünk, a pultos nem beszélt angolul, pedig egy fiatal velem egy idős csaj volt. Kicsit meglepő volt, de cserébe nagyon kedves volt. Viszonylag sokan voltak a kocsmában, ahhoz képest, hogy hétköznap napközben volt, de kiderült, hogy ebéd menü is van, valószínűleg ez lehetett az oka. 

Minden utazással járnak nehézségek

A parkban eltöltött 2 óra után, elindultunk a fő pályaudvarra. A jegyünk már meg volt, így csak ki kellett találni, honnan indul a vonat. Ez ennyire nehezen még soha nem ment. Csehül volt kiírva minden, és annyi szám volt, minden kiírt induló vonat mellett, hogy nem lehetett rájönni a táblázatban melyik oszlop a vágány. Három betűs rövidítések szerepeltek az oszlopok tetején, így egyáltalán nem tudtam beírni a translate app-ba a cseh szavakat, mert nem tudtam, mit jelentenek a rövidítések. Mikor megpróbáltam magyarul beírni, hogy fordítsa le a szavakat, akkor egyik sem felelt meg egy három betűs rövidítésnek sem.

Kicsit feszült lettem, de úgy gondoltam biztos megoldódik valahogy a helyzet. A cseh vonat társaság weboldalán, meg lehetett találni a vonatról, teljesen érthetetlen felesleges információkat is, de azt hogy melyik peronról indul az továbbra is rejtély maradt. Végül sikerült rájönni. A haza út sokkal jobban sikerült. Volt büfé kocsi, ami körbe-körbe járt a vonaton és fülkékbe voltunk beosztva, ami sokkal kényelmesebb volt. 

Kutyával Prága szerintem egy élhető hely és turista célpontnak is szuper. A városnézés kicsit nehézkes, mert óriási a tömeg, de a parkokat mindenkinek javaslom. 

Ha kíváncsi vagy a többi prágai utas cikkre, itt találod őket.


Ocztos Panka

Házhozmenős kutyakiképzéssel foglalkozom Budapesten. A kutyát gazdijával együtt saját környezetében tanítjuk. Többféle módszert alkalmazva, büntetés nélkül, a kívánságaitokat, egyéni igényeiteket szem előtt tartva, személyreszabva történnek a foglalkozások. Nagyon sok jutalomfalat fogy! Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok. Ha kérdéseid lennének bármilyen, kutyaneveléssel kapcsolatos témában, keress bizalommal emailben, Facebook-oldalamon, igyekszem válaszolni minél hamarabb!