Veszélyes helyre ugrál a kutya – Prágai út 2

Szerző: Ocztos Panka Közzétéve:

Lutri nagyon jól adaptálódik az új helyzetekhez. Számomra is teljesen megdöbbentő, hogy lehet egy kutya ennyire alkalmazkodó. Imád utazni. Már a Nyugatiban azt kereste, melyik vonatra fogunk felszállni. Nagyon kényelmes, hogy kicsi utazás szempontjából. Prága ugyanúgy tetszett neki, mint bármelyik másik hely, ahol először járt. Amíg ott vagyok vele, jó kedve van, érdeklődő és örül neki, ha van velünk valaki. Két érdekes dolog merült fel az első napon:
1.Nem iszik a kutya, ha nem otthon vagyunk
2.Veszélyes helyre ugrál a kutya

Nem iszik a kutya

1. Az európai körúton is nagyon keveset ivott. Konzervet hoztam neki emiatt, hogy mindenképp legyen folyadék utánpótlása. Egyáltalán nincs rosszul és folyamatosan jelölget, de nem iszik. Ez egy stressz tünet is lehet. Fontos, hogyha ez komoly mértékét ölt, akkor fecskendővel itassuk a kutyát, főleg melegben, nehogy kiszáradjon.

A megérkezésünk utáni napot városnézéssel töltöttük. Rengetegen voltak, amit én nehezen viseltem, de Lutri teljesen jól abszolválta. Elsétáltunk a zsidó negyedbe és a várba. Olyan érzésünk volt végig, mintha Budapesten lennénk. Az élelmiszerboltokba nem engedték be a Lutrit, így ilyenkor Viki megvárt kint, de a kávézókba, éttermekbe be tudtunk menni. Múzeumokba nem mentünk, de nem is terveztünk. A várhoz tartozó óriási Royal Garden-t meg akartam nézni, de sajnos oda sem tudtunk bemenni kutyával. Volt a vár mellett egy másik óriási kert, annak a nagy része le volt zárva, de ami nem volt, azt meg tudtuk nézni. Sok volt a rendőr a várban, és mielőtt ebbe a kertbe bementünk, még a táskánkat is átnézték.

Reggel az idő ködös és szmogos volt a városban, elég nagy az autós forgalom. Napközben kisütött a nap szerencsére és egész jó időnk volt. Lutri ruhája mindenkinek nagyon tetszett, az utcán sokan mutogattak is rá.

ugrál a kutya

Veszélyes helyre ugrál a kutya

2.Átsétáltunk a Károly hídon és amikor a híd közepén lenéztünk a vízre, Lutri felugrott a kőkerítésre. Szerencsére azonnal visszarántottam. Lutri imád ugrálni és a kőfal magassága pont akkora volt, hogy fel tudott rá ugrani. Sok gazdival beszéltem már arról, hogy nagyon veszélyesek ezek a helyzetek. Budapesten több kutya is leesett már a várfalról. A kutyák nem tudják, hogy amire felugranak a mögött mi van, vagy mi nincs. Lutri esetében nem lehet ablakot nyitni, ha ott van, csak bukóra, mert félő, hogy kiugrik. Nem öngyilkossági kísérletből, hanem mert szeret ugrálni és azt gondolja ugyanolyan mély mögötte, mint előtte. Nagyon kell figyelni az ilyen szituációkra, például kirándulásnál, ha szakadék közelében vagyunk.

Érdekes volt, mert már amikor közeledtünk a kőfal felé láttam, hogy ez olyan magasság, amire fel szokott ugrani. Rövidre is vettem a pórázt és tartottam magam mellett. Már ott álltunk egy ideje, amikor hirtelen helyből felugrott, pont amikor elnéztem egy pillanatra.

Olyan helyeken, ahol még mi sem jártunk fokozottan kell figyelni arra, mi lehet veszélyes a kutyánk számára.

Ha kíváncsi vagy a többi prágai utas cikkre, itt találod őket.


Ocztos Panka

Házhozmenős kutyakiképzéssel foglalkozom Budapesten. A kutyát gazdijával együtt saját környezetében tanítjuk. Többféle módszert alkalmazva, büntetés nélkül, a kívánságaitokat, egyéni igényeiteket szem előtt tartva, személyreszabva történnek a foglalkozások. Nagyon sok jutalomfalat fogy! Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok. Ha kérdéseid lennének bármilyen, kutyaneveléssel kapcsolatos témában, keress bizalommal emailben, Facebook-oldalamon, igyekszem válaszolni minél hamarabb!