Kutyával vonaton – Prágai út 1

Szerző: Ocztos Panka Közzétéve:

Mivel a kocsimat nemrég vettem és a jogsim is új, úgy gondoltam nem indulok neki Prágának autóval, hanem vonattal megyünk. Hát nem volt a legegyszerűbb kutyával vonaton.

Kezdeti nehézségek

Az állomáson azt mondták, bármilyen vonattal tudunk menni Lutrival Prágába, csak a kutya jegye majdnem annyiba kerül, mint az enyém. Ha boxban lenne a Lutri, akkor nem kéne neki semmilyen jegy. Budapest-Prága vonattal kb. 7 óra. Azt mondták, nem kötelező hely jegy a vonatra, de én ennek ellenére vettem. Így mindennel együtt oda-vissza kb. 60 ezer forint volt a vonat kettőnknek. Nem tudtam online megvenni, nem tudom lehet-e egyáltalán, de a MÁV oldalán, a nemzetközi járatoknál egyáltalán nem tudtam beállítani, hogy kutyával megyek.

A vonat tele volt végig, minden hely foglalt volt és voltak olyan kocsik, ahol a földön is ültek. Gondolom ők azok, akik nem vettek hely jegyet. Az étkező kocsiba egyszer kíséreltem meg elmenni, elég nehéz volt átvergődni az embereken és amikor odaértünk, kiküldtek minket felháborodva. Tilos bemenni az étkező kocsiba kutyával. Nálam nem volt kaja így elég csalódott lettem és nem igazán tudtam, hogy oldjam meg egyedül ezt a problémát. Visszavergődtem a helyemre, ahol 3 gimis ült mellettem, szintén Budapestről. Elmeséltem nekik mi történt és olyan kedvesek voltak, hogy adtak szendvicset.

kutyával vonaton

Internet sokszor nincs a vonaton és az USB töltő is csak hol működik, hol nem.
Lutri nem volt túl nyugodt, kevés volt a hely neki is, nekem is. Szerencsére az út nagy részében aludt, de amikor ébren volt, izgett mozgott és embereket keresett, akik foglalkoznak vele.

Egyébként nem csak ketten mentünk, velünk jött egy barátnőm is, Viki. Ő később foglalt jegyet, így csak az első osztályra kapott helyet és külön utaztunk. Ő is hozott nekem szendvicset később. 

A vonat nem állt meg Prága főpályaudvarán, csak a külvárosban, de 5 metró megállóval arrébb már a belvárosban voltunk. Egy egész jó szállást találtunk viszonylag olcsón a város közepén. Délután 4 körül érkeztünk meg. Átvettük a szállást és elmentünk sétálni. Óriási tüntetés volt a városban, úgyhogy kerestünk egy nyugis olasz éttermet a tüntetéstől messzebb és vacsoráztunk. Mindenki elég fáradt volt, úgyhogy aztán le is pihentünk.

Ha kíváncsi vagy a többi prágai utas cikkre, itt találod őket.


Ocztos Panka

Házhozmenős kutyakiképzéssel foglalkozom Budapesten. A kutyát gazdijával együtt saját környezetében tanítjuk. Többféle módszert alkalmazva, büntetés nélkül, a kívánságaitokat, egyéni igényeiteket szem előtt tartva, személyreszabva történnek a foglalkozások. Nagyon sok jutalomfalat fogy! Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok. Ha kérdéseid lennének bármilyen, kutyaneveléssel kapcsolatos témában, keress bizalommal emailben, Facebook-oldalamon, igyekszem válaszolni minél hamarabb!