Európai körút kutyával 6 – Belgium, Bruges

Szerző: Ocztos Panka Közzétéve:

Bruges szerintem olyan, mint Amszterdam egy kis francia beütéssel. Nekem személy szerint jobban tetszett. Két szuper fontos dologban jeleskednek: csoki és sör. Nekem ez elég.

Délután 3-tól tudtuk átvenni a szállást, addigra oda is értünk. Egy hajón voltunk egy kanálison. Kettőnknek a két kutyával egy éjszaka 60 euro volt, ami szerintem teljesen oké egy ilyen ékszerdobozért. Főleg, ha nem lenne ennyi az euró. Zsófival többször beszéltük az úton, hogy mennyire jó, hogy neki fontban van a pénze. Szerencsére még fél éve az utazás tervezésekor átváltottam az utazásra szánt pénzt euróba és fontba. Nagyon hálás voltam magamnak az út alatt, így nem fájt annyira. Egyébként a külföldi élelmiszer árak ugyanilyenek, mint itthon csak jobb minőségű és nagyobb a választék. Skociában az Aldiban Zsófi a 60%-át fizeti ugyanazért a vásárlásért. (Ez mondjuk nagyon durva szerintem.)

Barátkozás

Lutri és Bruno egyre többet játszottak, ami teljesen meglepő volt, mert a Lutri tényleg nem szokott játszani. Ami érdekes volt még, hogy a két kutya úgy csinált, mintha mi egy család lennénk négyen és nehezen viselték, amikor nagy ritkán ketté váltunk. Ha Zsófi átment az út túloldalára a kocsihoz kivenni valamit, akkor amikor jöttek vissza a két kutya úgy örült egymásnak, mint akik fél éve nem találkoztak. Vicces volt, mert naponta így elég sokat örülhettek.

Zsófi mindig korábban kelt és mesélte, hogy reggel már puszilkoznak, úgy örülnek. Nekünk is mindig örültek, reggel, este és minden 5 perces elválás után. Lutri soha életében nem kötődött így egy kutyához sem. Elég sznob egyébként és szerintem abszolút lenéz más kutyákat, de Bruno is ilyen, úgyhogy már előre beszéltük Zsófival, hogy biztos bírni fogják egymást.

Zsófi egy szivárványos táskába is pakolt cuccokat és amikor hozta be a kocsiból arról beszéltünk, ha eddig nem gondolták, hogy melegek vagyunk, most már biztos.

Öngól

Nagyon örültem, hogy a 3 kemping nap után végre ágyban aludhatok, de borzalmas öngólt lőttem. Fájt a lábam és bekentem egy csípős paprikás krémmel, ami annyira csípte a térdhajlatom, hogy konkrétan semmit nem aludtam és olyan volt mintha egy tüzes vassal égetnék. A hátam már kentem vele és ott nem volt gond, mert nem olyan érzékeny a bőr. Nyilván a szemembe is belenyúltam, miközben próbáltam lemosni éjszaka, szóval egyre jobb lett. Azért írom le, mert többekkel beszéltem erről és sokan mesélték, hogy hasonlóan jártak. Ti ne tegyétek! Reggel, amikor keltünk mondtam Zsófinak is, hogy mi történt és féltem hülyének néz, de mondta, hogy egyszer már neki is volt ilyen borzalmas éjszakája egy paprikás krém miatt.

A krém egyébként nagyon jól jött, mert a sok vezetéstől Zsófi háta nagyon beállt így a benzinkúton megmasszíroztam többször és így már annyira égett a háta, hogy nem fájt. Ott ezt a folyamatot, hogy a kocsiban masszírozom általában férfi közönség kísérte, akik úgy csináltak, mintha pont véletlenül cigiznének a kocsi előtt…

Bruges nagyon szép volt, már nem annyira kutyabarát, mint Hollandia vagy Skócia, de egész sok helyre beengedtek. A sör, amit vettem, felrobbant valahogy a kocsiban és kiömlött a cuccaimra. Kézzel sem lehetett a szagot kimosni a fürdőruhámból, pedig 5x is próbáltam. Barna sört ne borítsatok ki!

Városnézés

Gyönyörű parkokban sétáltunk a kutyákkal. Nagyon szépek és rendezettek. A templomok óriásiak, inkább katedrális és a kanálisok mellett húzódtak, úgyhogy elképesztően jó hangulata volt. Sok vízi madár úszkált és nagyon cuki kiskacsák is voltak. Nagyon furcsa volt, mert nem voltak csak külföldiek az utcán és rengeteg lakásban sötét volt. A kocsmák üresek voltak. Olyan volt, mint egy szellem város. Nem volt jó érzés, persze örültünk, hogy nincs tömeg. Zsófi szerint a covid miatt sok várossal ez történt, de elég furcsa volt. Tisztaság volt az egész városban és rengeteg csokoládé és sör bolt. Ennyit egy helyen még sosem láttam. Zsófi gofrit evett fagyival én pedig sült krumplit.

Bruges

A reggeli benne volt az árban és svéd asztal volt. A rántottában volt valami, mert rettenet íze volt. Szerencsére nagyon sokféle étel volt és találkoztunk a hajón egy másik pincserrel is. Úgy tűnt ez egy népszerű kutyás szállás.

Korán indultunk tovább Berlinbe, mert elég hosszú út állt előttünk. Akkor még nem sejtettük mennyire hosszú is lesz…

Ha kíváncsi vagy a többi európai körutas cikkre, itt találod őket.


Ocztos Panka

Házhozmenős kutyakiképzéssel foglalkozom Budapesten. A kutyát gazdijával együtt saját környezetében tanítjuk. Többféle módszert alkalmazva, büntetés nélkül, a kívánságaitokat, egyéni igényeiteket szem előtt tartva, személyreszabva történnek a foglalkozások. Nagyon sok jutalomfalat fogy! Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok. Ha kérdéseid lennének bármilyen, kutyaneveléssel kapcsolatos témában, keress bizalommal emailben, Facebook-oldalamon, igyekszem válaszolni minél hamarabb!