Európai körút kutyával 1 – Hollandia, Amszterdam – Kutyával vonaton

Szerző: Ocztos Panka Közzétéve:

A munkám mellett sajnos nem tudok gyakran elutazni, így ha mégis sor kerül rá, szeretek hosszabban kikapcsolódni. Idén nyáron egy két hetes európai körúton vettem részt Lutrival. December óta terveztük ezt az utazást, szóval kicsit szorongtam az indulás előtt, hogy biztosan minden jó legyen, rendben legyenek Lutri papírjai és jegyei. Vannak barátaim akik külföldön élnek, néhányukat meglátogattam az utazás alatt, illetve voltak olyan kedvesek, hogy elszállásoltak. Ez az út nem jöhetett volna létre a kutyák és gazdik nélkül. Mindenkiről mesélni fogok, akivel találkoztunk. Hatalmas kaland volt, rengeteg mindent tapasztaltam ezalatt az idő alatt, így a következő cikkekben ezeket az élményeket szeretném megosztani veletek. Az első nagy állomásunk Amszterdam volt.

amszterdam

Kutyával vonaton

Először Bécsbe utaztunk vonattal. Kutyával csak másod osztályon lehet utazni és bizonyos információk szerint box szükséges. Lutrinak nincs boxa, nem használtunk az előző utazás során sem és most sem volt probléma. Egyébként már más is mondta, hogy elvileg nem kötelező, javaslom mindenki járjon utána.

Bécsből mentünk tovább az első nagy állomásunkra, Amszterdamba. Két éjszakát töltöttünk itt. Lutri és May újra találkoztak és most már egészen közel merészkedtek egymáshoz. Biztos ami biztos azért úgy helyezkedtek, hogy legyen köztük egy üveg ajtó.

Oliviával és Leonkával is tudtunk találkozni. Hozzám jártak tréningre télen és nemrég költöztek ki Amszterdamba. Amikor megtudtam, hogy megkapta az új állását, összekötöttem őket egy amszterdami barátommal, Somával, aki sokat tudott segíteni nekik.

Szuper hely kutyával Amszterdam. Tömegközlekedésen és vonaton sem kell jegy a kutyának. Csodás parkok vannak, ahol szabadon engedhetőek és akár a tóban is tudnak fürdeni. A biciklisek miatt nem könnyű a közlekedés a járdán kutyával, de elég segítőkészek.

Jobb vele, mint nélküle

Annyira szuper érzés a Lutrival utazni. Sokkal jobb vele, mint nélküle. Egyáltalán nem létezett a fejemben olyan opció, hogy nélküle menjek. Örülök, hogy a szabadidőmet vele tudom tölteni. Csodás, hogy találkozunk Lutri kutya barátaival és macska ismerőseivel.

Vonattal érkeztünk Bécsből, nightjet-tel. Az egész fülkét ki kellett venni a kutya miatt, de nem gond, mert amúgy meg nagyon kényelmetlen lett volna. Pár hónapja megvettük a jegyet így teljesen jó áron volt.
Komppal mentünk tovább New Castle -be.

Ha kíváncsi vagy a többi európai körutas cikkre, itt találod őket.


Ocztos Panka

Házhozmenős kutyakiképzéssel foglalkozom Budapesten. A kutyát gazdijával együtt saját környezetében tanítjuk. Többféle módszert alkalmazva, büntetés nélkül, a kívánságaitokat, egyéni igényeiteket szem előtt tartva, személyreszabva történnek a foglalkozások. Nagyon sok jutalomfalat fogy! Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok. Ha kérdéseid lennének bármilyen, kutyaneveléssel kapcsolatos témában, keress bizalommal emailben, Facebook-oldalamon, igyekszem válaszolni minél hamarabb!