Európai körút kutyával 2 – Kompozás kutyával Angliába, New Castle-be

Szerző: Ocztos Panka Közzétéve:

A következő állomásunk New Castle volt, ahová komppal utaztunk. Iszonyú izgi volt a kompozás. Fel lehet menni a legtetejére, ahol van egy terasz és büfé. Nagyon fúj a szél és emiatt elég hidegnek érződik. A Lutrit a kabinban kell hagyni és van egy külön kijelölt hely, ahol a kutyák tudnak pisilni. Lutri egyáltalán nem tudta értelmezni a tűzcsapot, amit számára jelöltek ki, se a műfüvet azért pisilt csak kicsit odébb.

Horror árak

A személyzet nagyon kedves és segítőkész, de az árak felháborítóak. Külön kell fizetni a wifi miatt, mert isten ments, hogy bárki bekapcsolja a mobilnetet. Mivel ez a senki földje, valami horror ára van.

Vettem előre svéd asztalos reggelit, persze az italért külön kellett fizetni… A víznek kicsit fura íze volt, szóval jobb volt ásványvizet venni. A kabinom 4 fősnek volt írva, de muszáj volt megvennem, mert nincs egy fős pet friendly kabin. Amúgy 4-en borzalmas kényelmetlen lett volna.

kompozás

Úgy terveztem miután eszem, tudok kicsit vásárolni, mert mindenféle bolt van a hajón, de 10-kor bezárt az összes. A komp estefelé indult, szóval így, hogy vacsorázni is akartam, egyáltalán nem volt időm.

Elég hamar kiderült, hogy tengeri beteg vagyok, úgyhogy onnantól elég nagy szenvedés volt az út. Az ágy iszonyú kicsi volt és nehéz volt rajta aludni. Gyógyszert adtak a recepción.

Éjszaka éhes lettem és csak Pringles-t lehetett venni a recepción. Semmilyen más bolt vagy étterem nem volt nyitva. Iszonyú sokat eszem mindennap és sokszor éjszaka is, úgyhogy ez elég rosszul érintett.

Célba értünk

Reggel 10 körül értünk New Castle-be, ahonnan 2 órával később vonattal mentem Aberdeen-be. A vonat 4 óra volt, gyönyörű útvonalon, de annyira kimerült és fáradt voltam a komp miatt, hogy nem tudtam nézni a tájat, mert aludni próbáltam.

Skóciában a vonat ingyenes a kutyáknak és szájkosár sem kell.

Zsófi azt mesélte, amikor ő ment régebben a komppal neki nagyon jó élmény volt, bár nagyon fáradtan ért oda, úgyhogy könnyen tudott aludni. Egyébként az ügyintézés is elég macera volt a komppal és telefonon kellett intézni a kutya miatt, ami külön feláras volt. Zsófi intézte, hogy ne nekem kelljen Magyarországról telefonálni, de így is vagy 10 font-ba került.

Ha kíváncsi vagy a többi európai körutas cikkre, itt találod őket.


Ocztos Panka

Házhozmenős kutyakiképzéssel foglalkozom Budapesten. A kutyát gazdijával együtt saját környezetében tanítjuk. Többféle módszert alkalmazva, büntetés nélkül, a kívánságaitokat, egyéni igényeiteket szem előtt tartva, személyreszabva történnek a foglalkozások. Nagyon sok jutalomfalat fogy! Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok. Ha kérdéseid lennének bármilyen, kutyaneveléssel kapcsolatos témában, keress bizalommal emailben, Facebook-oldalamon, igyekszem válaszolni minél hamarabb!