Ha jön a nyár – avagy hogyan védjük kutyánkat, ha jön a nagy meleg?

Szerző: Ocztos Panka Közzétéve:

nagy meleg

Nemrég történt, hogy az egyik kliensem, Sammy kiképzés közben rosszul lett a nagy meleg hatására, ezért kocsival kellett hazavinni – pedig az eredeti terv séta volt. A kiképzős foglalkozást délután 5-kor kezdtük, nem számítottunk rá, hogy gond lehet. Sammy azonban még nagyon fiatal, ráadásul őszi születésű – ezért Sammynek nincs tapasztalata a nyárral, a nagy meleggel.

Ebben a cikkben néhány tippet és tapasztalatot osztok meg veletek azzal kapcsolatban, mit tehetünk a kedvenceinkért, hogy kevésbé terheljék meg őket a melegebb időszakok. 

A hosszú sétát inkább halaszd későbbre!

Ki szeret tűző napon, felforrósodott betonon sétálni? Ha tehetitek, árnyékban sétáljatok és inkább az esti órákban tegyetek hosszú sétát, ne napközben.

A hidratálás a kutyáknak is fontos

Ha kutyával vagytok is, mindig legyen nálatok víz és magatokkal együtt itassátok gyakrabban a kutyátokat is.

nagy meleg
Sammy és én

A kor nem mindig csak egy szám

A hirtelen meleg olyan kutyákat is megvisel, akik amúgy bírják a meleget, próbáljatok erre is figyelni. Egy kölyök vagy egy idős kutya számára ez sokkal megterhelőbb, velük nagyon óvatosnak kell lenni. 

Ez nem hiszti! 

Ha a kutyátok látványosan rosszul van, ne erőltessétek! Ez nem hiszti: a meleg nagyon megterhelő tud lenni a szervezet számára, ahogy az emberekére is, úgy a kutyákéra még inkább. 

Védd magatokat a naptól!

Ahogy nagyon fontos, hogy ilyenkor magatokat is óvjátok a tűző naptól, ez a kutyákra is igaz. Persze a kutyádra nem kell naptejet kenned, de a tappancsokra érdemes vigyázni, a forró beton ugyanis nagyon égető tud lenni számukra.

 Ha érdekelnek a további szakmai cikkeim a weboldalon, itt tudod őket elolvasni.


Ocztos Panka

Házhozmenős kutyakiképzéssel foglalkozom Budapesten. A kutyát gazdijával együtt saját környezetében tanítjuk. Többféle módszert alkalmazva, büntetés nélkül, a kívánságaitokat, egyéni igényeiteket szem előtt tartva, személyreszabva történnek a foglalkozások. Nagyon sok jutalomfalat fogy! Bármilyen korú(!), méretű, fajtájú kutyát vállalok. Ha kérdéseid lennének bármilyen, kutyaneveléssel kapcsolatos témában, keress bizalommal emailben, Facebook-oldalamon, igyekszem válaszolni minél hamarabb!